Tips til en god nats søvn

God søvn er afgørende for både sind og krop. Selvom vi ikke kan kontrollere den tid, vi sover, er det op til os, hvad vi gør med vores vågne timer. Her er nogle tips, der hjælper dig med at få en afslappende nats søvn. Disse tips(klik her!) kan hjælpe dig med at få en bedre nattesøvn hver nat. Afslapningsteknikker kan også bruges til at hjælpe med at sove bedre om natten.

Ifølge National Sleep Foundation har voksne brug for mellem syv og ni timers søvn pr. Nat. Unge har brug for en ekstra times søvn på grund af deres hurtige vækst. Forskellige anbefalinger vil variere afhængigt af køn og alder. Eksperter anbefaler, at voksne får syv timers søvn pr. Nat. Ældre borgere skal have otte timers søvn hver nat. Voksne i alle aldre kan få syv timers søvn, men de har brug for mere tid til restitution fra dagens aktiviteter.

Det er ingen overraskelse, at en god nats søvn er afgørende for et sundt sind og krop. Din søvn er afgørende for dit immunsystem, stofskifte, fysisk kondition og generelle helbred. For at fungere bedst muligt skal hjernens forskellige regioner være i stand til at få nok søvn og hvile. Det er vigtigt for hjernen at udføre vitale funktioner som læring, hukommelse og følelsesbehandling. Du vil være mindre produktiv næste morgen, hvis du ikke får nok søvn.

Du kan holde dig vågen hele natten, hvis du har flere aktiviteter. Søvnforstyrrelser har været stigende på grund af stress fra pandemien. Selvom vi måske tror, at søvn er let, kan de langsigtede konsekvenser af ikke at få nok søvn være ødelæggende. Mangel på søvn kan have alvorlige konsekvenser for vores mentale og fysiske sundhed. Du kan føle dig træt, humørsyg og mangel på energi, hvis du ikke får nok hvile.

Du bliver nødt til at sove mere, hvis du forsøger at holde dig vågen. Du bliver nødt til at arbejde hårdere for at kompensere for tabt søvn. Årvågenhed produceres af din døgnrytme og din søvnhomeostat. Tal med din læge, hvis du ikke har haft en afslappende nats søvn i flere uger. Du vil føle dig træt og sur den næste dag, hvis du ikke får nok søvn om natten.

Reducer mængden af blåt lys, som dine skærme udsender for at sikre, at du får en afslappende nat. Du kan reducere de negative virkninger af blåt lys ved hjælp af en mindre skærm eller en enhed med lavere lysstyrke. Du kan downloade en app for at ændre lysstyrken eller slukke for blåt lys, hvis du har problemer med at sove. Undgå tv sent om aftenen, som kan være mere stimulerende end afslappende. For at få lidt søvn kan du lytte til lydbøger eller e-bøger. Kroppens søvnmønster kan også forstyrres af baggrundsbelyste tabletter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.